Grāmatu "Džūlijas virtuves gudrības: būtiskas tehnikas un receptes no gatavošanas mūža garumā" slavenā pavāre un televīzijas seja izdeva vien četrus gadus pirms savas nāves. Kā grāmatas priekšvārdā skaidro pati autore, tā ir domāta tiem, kuri no gatavošanas jau kaut ko saprot un kuru virtuve ir pietiekami aprīkota, lai viss būtu pa rokai. Tomēr bez klasiskajām receptēm, Čailda atgādina arī svarīgus sīkumus – kā uzglabāt cepampulveri, kādu vīnu izmantot gatavošanai un cik vērtīga ir iecilāšanas tehnika.
Cepamais pulveris. Ja cepamo pulveri glabā atvērtā traukā, tas zaudē savas labās īpašības sešu mēnešu laikā. Tāpēc cepampulvera svaigumu var pārbaudīt, sajaucot tējkaroti pulvera ar puskrūzi ūdens. Ja cepamais pulveris neputo, tas vairs nav derīgs.