julia child
Foto: Vida Press
Džūlija Čailda bija viena no pazīstamākajām pavārēm 20. gadsimtā. Pateicoties neatlaidīgās un šarmantās sievietes centieniem, ikviens amerikānis, kuram bija degsme apgūt smalko franču kulināriju, varēja ieslēgt televizoru un mācīties no Čaildas gatavošanas pamatus un viltības, kurus pati sieviete apguvusi "Le Cordon Bleu" prestižajā skolā. Ar savām gudrībām Čailda dalījusies daudzās pavārgrāmatās. Lūk, dažas noderīgas gudrības no Džūlijas pēdējās grāmatas, iedvesmojoties no "Epicurious".

Grāmatu "Džūlijas virtuves gudrības: būtiskas tehnikas un receptes no gatavošanas mūža garumā" slavenā pavāre un televīzijas seja izdeva vien četrus gadus pirms savas nāves. Kā grāmatas priekšvārdā skaidro pati autore, tā ir domāta tiem, kuri no gatavošanas jau kaut ko saprot un kuru virtuve ir pietiekami aprīkota, lai viss būtu pa rokai. Tomēr bez klasiskajām receptēm, Čailda atgādina arī svarīgus sīkumus – kā uzglabāt cepampulveri, kādu vīnu izmantot gatavošanai un cik vērtīga ir iecilāšanas tehnika.

Cepamais pulveris. Ja cepamo pulveri glabā atvērtā traukā, tas zaudē savas labās īpašības sešu mēnešu laikā. Tāpēc cepampulvera svaigumu var pārbaudīt, sajaucot tējkaroti pulvera ar puskrūzi ūdens. Ja cepamais pulveris neputo, tas vairs nav derīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!