Festivāla mērķis ir popularizēt un attīstīt grilēšanas kultūru un tradīcijas Latvijā, veicinot grilēšanas, kā veselīga dzīvesveida pamata un veselīgu produktu apstrādes veida, atpazīstamību sabiedrībā. Pasākuma laikā apmeklētāji un dalībnieki varēs iepazīties ar dažādajām grilēšanas tehnikām, kā arī ar bagātīgo moderno grilu klāstu, par kuru plašajām iespējām varēs uzzināt ikviens interesents.
"Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017" Lucavsalā pulcēs arī vietējos grilēšanas entuziastus, kuri sacentīsies par festivāla čempiona titulu. Grilēšanas sacensības norisināsies dažādās disciplīnās: cūkgaļas ribiņu grilēšana, putnu gaļas grilēšana, latvisku produktu pagatavošana un īpašā disciplīna "Fantāzija", kurā komandas varēs ļaut vaļa iztēlei. Čempionāta dalībnieku sniegumu vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas šefpavāri un grilēšanas entuziasti. Pieteikšanās grilēšanas entuziastu čempionātam noslēgsies 17. maijā.