Festivāla mērķis ir popularizēt un attīstīt grilēšanas kultūru un tradīcijas Latvijā, veicinot grilēšanas, kā veselīga dzīvesveida pamata un veselīgu produktu apstrādes veida, atpazīstamību sabiedrībā. Pasākuma laikā apmeklētāji un dalībnieki varēs iepazīties ar dažādajām grilēšanas tehnikām, kā arī ar bagātīgo moderno grilu klāstu, par kuru plašajām iespējām varēs uzzināt ikviens interesents.
"Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017" Lucavsalā pulcēs arī vietējos grilēšanas entuziastus, kuri sacentīsies par festivāla čempiona titulu. Grilēšanas sacensības norisināsies dažādās disciplīnās: cūkgaļas ribiņu grilēšana, putnu gaļas grilēšana, latvisku produktu pagatavošana un īpašā disciplīna "Fantāzija", kurā komandas varēs ļaut vaļa iztēlei. Čempionāta dalībnieku sniegumu vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas šefpavāri un grilēšanas entuziasti. Pieteikšanās grilēšanas entuziastu čempionātam noslēgsies 17. maijā.
Festivāla laikā tiks noskaidrots arī Latvijā varošākais vistu stilbiņu ēdājs! Šajā sacensībā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un ir pārliecināts par savām spējām.
Gardajā pasākumā aizraujošas nodarbes atradīs ikviens apmeklētājs. Paralēli entuziastu grilēšanas čempionātam un vistu stilbiņu ēdāju sacensībām, norisināsies šefpavāru meistarklases un Latvijas amatnieku un mājražotāju tirdziņš, dažādas brīvdabas sporta aktivitātes, piemēram, krosmintons un spaikbols.
Grilēšanas festivāli kaimiņzemēs Igaunijā un Lietuvā norisinās jau 16 gadus, ik reizi pulcējot simtiem vietējo amatnieku un mājražotāju, kā arī vairāk nekā 20 000 apmeklētāju, tostarp grilēšanas entuziastus, kuri labprāt dalās ar savu pieredzi un iepazīst jaunākās grilēšanas tehnoloģijas un tendences.
"Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017" notiks 20. maijā no pulksten 11 Lucavsalā. Ieeja pasākumā bez maksas.