garšaugi saldēts ledus trauks
Foto: Shutterstock
Lielākais vairums jeb 85 procenti Latvijas iedzīvotāju saldē produktus ziemai – noskaidrots ''Samsung'' un ''GfK'' veiktajā pētījumā. Par mums tikai nedaudz aktīvāki (89%) ziemas krājumu veidotāji ir igauņi.

Ogas ir visbiežāk saldētā produktu grupa (75%) Latvijā, tai seko zaļumi (60%) un sēnes (38%). Identiska tendence novērojama arī abās pārējās Baltijas valstīs. Vispopulārākie saldētavā liekamie produkti ir zemenes un dilles – tos par saviem top ziemas krājumiem nosaukusi vairāk nekā puse aptaujāto (53%). Trīs veidus, kā saldēt zemenes vēlākam laikam, vari iepazīt šeit, savukārt interesantu metodi, kā dilles sasaldēt eļļā, tādā veidā saglabājot to sulīgumu un aromātu, lūko šeit.

Tām seko sēnes (38%) un upenes (31%). Arī citas vasaras ogas – mellenes, avenes, dzērvenes un ķirši – nereti tiek lasītas un gādātas, lai nonāktu tieši saldētavā. No garšaugiem Latvijas iedzīvotāji iecienījuši arī saldētus pētersīļus un lociņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!