Ogas ir visbiežāk saldētā produktu grupa (75%) Latvijā, tai seko zaļumi (60%) un sēnes (38%). Identiska tendence novērojama arī abās pārējās Baltijas valstīs. Vispopulārākie saldētavā liekamie produkti ir zemenes un dilles – tos par saviem top ziemas krājumiem nosaukusi vairāk nekā puse aptaujāto (53%). Trīs veidus, kā saldēt zemenes vēlākam laikam, vari iepazīt šeit, savukārt interesantu metodi, kā dilles sasaldēt eļļā, tādā veidā saglabājot to sulīgumu un aromātu, lūko šeit.
Tām seko sēnes (38%) un upenes (31%). Arī citas vasaras ogas – mellenes, avenes, dzērvenes un ķirši – nereti tiek lasītas un gādātas, lai nonāktu tieši saldētavā. No garšaugiem Latvijas iedzīvotāji iecienījuši arī saldētus pētersīļus un lociņus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit