aukstā zupa vasara pusdienas
Foto: Shutterstock
Lai gan vasara šogad nelutina, siltajās dienās roka tā vien sniedzas pēc vēsiem dzērieniem, saldējuma konusa vai aukstās zupas bļodas. Īsti nav zināms, kurš izgudroja šo gardumu, bet paldies viņam par veldzējošo vasaras mielastu! Ar auksto zupu būs grūti nošaut greizi – to viegli pagatavot mājās un, apmeklējot kafejnīcas, ilgi nav jāgaida, kad to atnesīs. Tā, visticamāk, būs pagatavota jau iepriekš un garšas buķetes jau būs paspējušas atvērties.

Iepriekš rakstījām par labākajām kebabu un karbonāžu vietām un nolēmām, ka jāatrod vietas, kur vasarā droši var baudīt auksto zupu. Šoreiz notiesājām desmit bļodas klasiskās biešu zupas ar kefīra aizdaru gan Rīgā, gan ārpus tās. Vērtējām tās pēc dažādiem kritērijiem – krāsas, olu un zaļumu daudzuma, pikantuma un cenas piecu dakšiņu skalā. Lai vieglāk izlemt, kur nākamreiz doties pusdienās, izveidojām vērtējuma tabulu un kronējām smeķīgāko zupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!