Rīgas kūkas garša 2017 - 11
Foto: Publicitātes foto
Par godu Rīgas pilsētas svētkiem, speciāli izveidota žūrija kopā ar iedzīvotājiem izvēlējusies labāko "Rīgas kūkas garšu 2017" – konditores Amandas Freibergas konditorejas "Gardas kūkas" kūku "Avene biezpienā". Finālam tika izvirzīti sešu finālistu - "Parunāsim. Kafe'teeka", 3 pavāru restorāna "Tam labam būs augt", "A.L.M.D.", "Skudru pūznis", "Napoleons", kā arī konditores Amandas Freibergas – kūkas, kas vislabāk raksturo mūsdienu Rīgas pilsētu un tās torņus. Uzvarētāja kūku apbalvoja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Rīgas kūka tiek izvēlēta jau trešo gadu. Pasākuma iniciatori ir AS "Rīgas dzirnavnieks" kopā ar "Hercogs" maizniekmeistaru Edgaru Grāvīti.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad Rīgas kūkas veidošanā piedalījās arī bērni, kas speciālā mākslas plenērā uzzīmēja savu vīziju par to, kādai būtu jāizskatās un jāgaršo galvaspilsētas kūkai. Bērnu – Elīnas, Roberta, Matīsa, Arinas, Samantas un Filipa – labākos zīmējumus Rīgas konditori pārvērta kūkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!