AS "Tallink Grupp" galvenais šefpavārs Anti Lepik divas reizes ticis kronēts par pasaules čempionu austeru atvēršanā Golvejas austeru čempionātā. Uzdevums šāda veida pasākumos ir austeres atvērt ne tikai ātri, bet arī tīri – lai tās uzreiz iespējams baudīt. Uz austeres nedrīkst būt čaumalu drumslas, un tai jābūt pareizi nogrieztai no čaumalas. Bez tam, austerei ir jābūt dzīvai – ja šis nosacījums netiek izpildīts, par to tiek piešķirts sods līdz pat dalībnieka diskvalifikācijai. Tieši Golvejas starptautiskais Austeru un jūras velšu festivāls ir populārākais un prestižākais pasaulē. Kopš tā dibināšanas 1954. gadā, šeit kopumā apēsts vairāk nekā 3 miljoni austeru, kas aizskalotas ar šampanieti un alu.
9. septembri Anti Lepik ieradīsies Rīgā, lai kronētu Latvijas ātrāko austeru atvērēju. Lepik ar austeru atvēršanu nodarbojas jau 17 gadus un šo gadu laika kļuvis arī par šīs delikateses baudītāju. Mums bija iespēja uzdot Anti dažus jautājumus par viņa iemīļoto nodarbi.