''Riga Food 2017'' - 1
Foto: DELFI
Ja runājam par pārtikas nozares izstādēm, tad Latvijā nav ievērojamāka pasākuma par ''Riga Food'', kur vienkopus pulcējas visdažādākie nozares pārstāvji. Reizi gadā Ķīpsalas halle pārvēršas par vietu, kur ikviens gardēdis var smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot jaunumus Latvijas tirgū, baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus, savukārt profesionāļi – gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību.

Arī šis gads nav izņēmums, un no 6. līdz 9. septembrim izstāžu centrs Ķīpsala pārvērties par gardēžu meku. Arī ''Tasty'' interesē garšīgi notikumi, tāpēc devos uz izstādes pirmo halli, kur nu jau par tradīciju kļuvusi katra novada pārstāvēšana. Izrādās, novadam ir pat ļoti liela nozīme, jo to, ko ražo vienā, savukārt neatrast otrā, tāpēc bija divtik interesanti pieiet pie katra tirgotāja, atklāt jaunas garšas un iepazīties ar vietējo produkciju.

Tā piemēram, pie Latgales stendiem ar visomulīgāko viesmīlību aicina nobaudīt īstenu lauku speķi, ķiploku ziedu pesto un pat medu ar visdažādākajām garšām. Vai esi baudījis medu ar salviju vai ar čili un kanēli? Visai iespaidīgi garšu salikumu, un jāsaka, ka garšu kārpiņas nejutās vīlušās. Medus varētu būt viens no retajiem produktiem, kas tika plaši pārstāvēts katrā novadā, un labi, ka tā, taču interesanti, kā katrs izdomājis savu produktu izcelt. Viens to īpašā gatavošanas tehnikā saputojis tā, ka medus izskatās pēc debesmannā, vēl kāds papildinājis ar dažādām ogām, garšvielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!