zivis, menca, pusdienas, vakariņas, restorāna maltīte
Foto: Publicitātes foto
No 9. līdz 15. oktobrim Rīgā norisinās Rudens Rīgas restorānu nedēļa. Tā ir jau divpadsmitā Rīgas restorānu nedēļa, kurā šoreiz savu dalību ir pieteikuši 45 restorāni, "Delfi" skaidroja pasākuma organizētāji no Rīgas Tūrisma attīstības biroja.

Apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja par 15 vai 20 eiro nobaudīt trīs ēdienu maltīti, ko sagatavojis katra restorāna šefpavārs. Rudens Rīgas restorānu nedēļas koncepts ir "Ar dabu šķīvī", kas radīts par godu Eiropas gastronomijas reģiona titulam, kas šogad piešķirts Rīgas-Gaujas reģionam.

Restorānu nedēļas ietvaros apmeklētāji varēs nobaudīt tādus ēdienus kā Latvijā audzēta strausa aknu pastēte ar tomātu želeju un kaltētām olīvām, cidoniju glazūrā ceptu cūkas pavēderi ar cūku pupu biezeni, grūbām, rožkāpostiem un alus glazūrmērci, trīsdesmit dienas nobriedināta bioloģiski audzēta liellopa gaļu, pagatavotu zemos grādos, ar muskatķirbja biezeni un kaņepju "demi-glace" mērci un citas gardas maltītes. Desertā varēs nobaudīt brūkleņu karameles fondantu ar griljāžas saldējumu, karamelizētām auzu pārslām un cidoniju-griķu medus redukcijas marmelādi un citus šefpavāru gatavotus ēdienus.

Rudens Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies: "Annas Dārzs", "Astor", "Avalon", "B-Bārs restorāns", "Bocca Buona", "Boulevard 33", "Bruņinieku 63", "Cup&Cino", "C.U.T.", "Čarlstons", "Čemodāns", "De Commerce gastro pub 1871", "Fifty Six°N Twenty Four°E restorāns", "Garage", "Gutenbergs", "KID*", "Kuk Buk restorāns", "Moltto wine&grill", "Niklāvs", "Ozo golfa kluba restorāns", "Piramīda", "Riga Sunset lounge", "Rīgas pērle", "Steiku haoss", "Tinto", "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt"", "Bibliotēka No. 1 restorāns", "Entresol", "EQUUS", "Ferma", "Forest", "ID Gourmet", "International", "Kaļķu vārti", "Kolonāde. Mūsu stāsti..", "Koya", "Le Dome", "Locale", "MUUSU", "Olive Oil restorāns", "Restorāns 3", "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā", "Valtera restorāns".

Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!