Tom Jones
Foto: Publicitātes foto

Atzītais viskija eksperts un "Diageo" viena iesala (Single malt) viskiju vēstnieks Toms Džonss zina tikai vienu nepareizu veidu, kā baudīt viskiju, un tajā viņš dalījās ar portālu "Tasty".

Viesojoties Rīgā, Toms Džonss aizvadīja meistarklasi profesionāļiem un viskija pazinējiem, iepazīstinot ar izciliem, bet raksturā ļoti atšķirīgiem viena iesala skotu viskijiem, un ar iespēju tos novērtēt kopā ar dažādiem ēdieniem.

Rīgas meistarklasē piedalījās četri dažādi viena iesala viskiji – "Talisker 10 YO", "Dalwhinnie 15YO", "Singleton 10YO" un "Mortlach Rare Old", uzskatāmi demonstrējot skotu slavenā dzēriena dažādību. Toms Džonss uzsver, ka viskijam ir ļoti plašas garšas nianses, no saldeni svaigas līdz kūdraini sīvai, tāpēc ikvienam dzēriena cienītājam ir iespēja atrast sev tīkamāko garšu, turklāt gardēži to var kombinēt ar dažādiem ēdieniem, no uzkodām līdz desertam. Tajā pašā laikā eksperts kategoriski atsakās viskijus dalīt sieviešu un vīriešu dzērienos, norādot, ka ne jau visām dāmām patiks saldenie, bet ne visi vīrieši izvēlēsies dūmakainos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!