Jolo virtuve - 55
Foto: Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājums
Vai zini, kāds bija latviešu zemnieku uzturs naturālās saimniecības laikā? Ko zemnieks pirka un ko audzēja pats? Kad sāka audzēt kartupeli, gurķi, salātus? Ko senči zināja par kafiju un kas bija gardēdiens? Lai Latvijas simtgades ietvaros tev būtu iespēja labāk izzināt mūsu senču ēšanas paradumus un tradicionālos ēdienus, piedāvājam piecu aizraujošu Nacionālās vēstures muzeja Etnogrāfijas nodaļas vadītājas Sanitas Stinkules stāstu kolekciju.

Pirmais stāsts bija par labību un maizi – senču svarīgākajiem iztikas līdzekļiem. To izlasot, uzzināsi, kā tika cepta maize, un kādēļ maizi mēdza cept par no papardēm vai sūnām.

Otrajā stāstā tika skaidrots, kā eksotiskajiem kartupeļiem izdevās iekarot latviešu simpātijas, un ko vēl senči audzēja savos piemājas sakņu dārziņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!