gārsa
Foto: Shutterstock
Pavasarī, kad viss zaļo un zied, mums ir iespēja uzņemt daudz dažādu organismam nepieciešamu dabisko vitamīnu un citu bioloģiski aktīvo vielu no pašmāju augiem. Bieži cenšamies papildināt šo vielu krājumus ar eksotiskiem, dārgiem dienvidu augļiem, nepadomājot, ka mūsu pašu savvaļas augi ir daudz efektīvāki par svešzemju labumiem. Sadarbībā ar sertificētu pirtnieku un dziednieku Ziedoni Kārkliņu iepazīstināsim "Tasty" lasītājus ar ēdamajām nezālēm, sākot ar sezonā aktuālo gārsu.

Podagras gārsa (Aegopodium podagraria) ir mežos, krūmājos un dārzos ļoti bieži sastopams augs. Tā ir izplatīta nezāle, kuru pat būtu vēlams iekļaut mūsu ēdienkartē. Ziedonis Kārkliņš skaidro, ka gārsa ir īpaši ieteicama, ja tevi moka:

  • avitaminoze;
  • kuņģa-zarnu trakta, nieru, urīnpūšļa slimības;
  • anēmija;
  • iekaisumi;
  • onkoloģiskas dabas problēmas;
  • podagra;
  • reimatisms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!