nātres
Foto: Shutterstock
Sadarbībā ar sertificētu pirtnieku un dziednieku Ziedoni Kārkliņu turpinām iepazīstināt "Tasty" lasītājus ar ēdamajām nezālēm, šoreiz atklājot nātres veselīgās īpašības un skaidrojot, kā uz katra stūra zaļojošo nezāli iekļaut ikdienas ēdienkartē.

Lai izdzīvotu bez laistīšanas, daudzām nezālēm ir attīstījušās neticami garas saknes – tātad tās spēj uzņemt daudz vairāk uzturvielu nekā mūsu kultūraugi. Tās ir spēcīgākas, jo spēj sadabūt no augsnes vajadzīgās vielas bez mēslošanas, izdzīvo bez laistīšanas un siltumnīcas jumta virs galvas. Šī iemesla dēļ spēcīgākas ir arī bioloģiski aktīvās vielas, ko uzņemam ar nezālēm.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!