pienenes pļava pavasaris maijs
Foto: Shutterstock
Kopā ar sertificētu pirtnieku un dziednieku Ziedoni Kārkliņu iepazīstinot "Tasty" lasītājus ar ēdamajām nezālēm, iepriekš atklājām, kā iekļaut ēdienkartē dažādām vērtīgām vielām pārbagātās nātres un gārsu. Šoreiz uzzināsi noderīgu informāciju par pieneņu veselīgajām īpašībām un receptes šī auga izmantošanai.

Pavasarī šis augs mūs priecē ar saviem saulainajiem ziediem, taču pienenes var būt arī lielisks ikdienas ēdienkartes papildinājums. Piemēram, Francijā tās audzē kā dziedniecisku pārtikas kultūru, bet Kanādā tās audzēšana aizliegta ar likumu, jo pieneni uzskata par ļoti nevēlamu nezāli, kuras izplatība jāierobežo.

Pārtikā var izmantot visu augu, turklāt iespējamais pielietojums ir visai plašs. Pienenes būtu īpaši ieteicams iekļaut ēdienkartē, ja ir:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!