ganu plikstiņš
Foto: Shutterstock
Kopā ar sertificētu pirtnieku un dziednieku Ziedoni Kārkliņu turpinām iepazīt ēdamās nezāles – iepriekš jau atklājām, kā iekļaut ēdienkartē dažādām vērtīgām vielām pārbagātās nātres, gārsu un pienenes. Šoreiz uzzināsi noderīgu informāciju par ganu plikstiņa veselīgajām īpašībām un receptes šī auga izmantošanai.

Ganu plikstiņš (Capsella bursa-pastoris) tiek uzskatīts par ļoti audzelīgu nezāli, kura spēj dot pat četras ražas gadā. Pavasarī dīgst reizē ar tulpēm un ķiplokiem – tātad viens no pirmajiem pavasara zaļumiem.

Pārtikā var izmantot visu augu ar saknēm. Vislabāk jaunās lapu rozetes ar tikko izlīdušu ziediņu. Ziedēšanas laikā lapas pārklājas ar pacietu groziņu un nav patīkamas ēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!