Foto: DELFI
Jau kur tie gadi, kopš Jāņos sieram, speķa pīrāgiem un mazsālītiem gurķīšiem jāparaujas maliņā, kad galdā tiek celts svētku karalis – šašliks. Katram kārtīgam letiņam pūrā ir marināde īpaši sulīgiem cūkgaļas gabaliņiem – vieni cildina majonēzes brīnumainās īpašības, citi peldina gaļu sojas mērcē, un gana daudz ir arī klasiskā etiķotā šašlika cienītāju. Lai viestu skaidrību, Jāņu gaidās sarīkojām aklo degustāciju, testējot sešas populāras cūkgaļas šašlika marinādes.

Šašliku degustācijai paredzētā cūkas kakla karbonāde tikai nopirkta vienā gabalā. Gaļa tika sagriezta gabaliņos, sadalīta sešās daļās un 14-16 stundas pirms degustācijas iemarinēta. Marināžu pamatam izvēlējāmies sešus produktus, kuri gan tautā, gan dažādās receptēs ir plaši izslavēti ar savām gaļas šķiedras mīkstinošajām īpašībām.

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!