cepetis katls gaļa ēdiens
Foto: Shutterstock
Sestdien, 28. jūlijā, no pulksten 11 līdz 14 Valmieras pilsētas 735. gadadienas svinību laikā svētku ciemiņi un gastronomijas entuziasti ir aicināti apmeklēt Valmieras muzeja garšaugu dārzu, kur notiks Livonijas kulinārās garšas meistarklase. Meistardarbnīcā taps brangs dzīru mielasts, kas ļaus iepazīt Valmieras Livonijas laika kulināro mantojumu un izbaudīt ēdienus ar "vēstures garšu", informē Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Kaķe.

Svētku meistarklase papildinās Vidzemes plānošanas reģiona un sadarbības partneru veidoto reģionālā tūrisma ceļa "Taste HansEATica" piedāvājumu un bagātinās jaunizveidoto Latvijas – Igaunijas tūrisma zīmolu "Livonijas garša".

Kulinārajā meistarklasē amata prasmēs un garšas veidošanas noslēpumos dalīsies Dikļu pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš ar savu palīgu. Viņi palīdzēs izzināt viduslaikiem raksturīgās garšas un produktus, atklās, ko iespējams pagatavot šodien, demonstrēs kādu meistarstiķi un mielasta tapšanā iesaistīs klātesošos. Livonijas laika pilsētnieki ar ēdieniem neskopojās un maltītēs uz galda valdīja pārpilnība. Kaut ko no tā visa būs iespējams baudīt arī meistardarbnīcas dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!