5. septembrī, izstādē "Riga Food 2018" paziņoja un apbalvoja Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētājus vairākas kategorijās: "Gada jaunais produkts", "Biezpiens ar tauku saturu 0,5%", "Goudas tipa siers", "Kefīrs ar tauku saturu līdz 2,5%" un "Saldie biezpiena izstrādājumi", informē starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" mediju koordinatore Inese Libere.
Konkursa mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā, kā arī apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi jaunu piena produktu ražošanā. Tas parāda Latvijas iedzīvotājiem piena uzņēmumu spējas saražot ar katru gadu arvien vairāk ne tikai kvalitatīvas jau stabilas vērtības produktus, piemēram, biezpienu, sieru vai krējumu, bet arī pārsteigt Latvijas pārtikas produktu patērētājus ar jaunām, pārsteidzošām un vēl nesavienotām garšu kombinācijām.
"Šogad piena pārstrādes uzņēmumi atkal ir pacentušies, lai pārsteigtu garšas kārpiņas ar jaunām, nebijušām garšu un smaržu kombinācijām. Piena pārstrādes uzņēmumi kārtējo gadu ir pierādījuši, ka varam būt inovatīvi un katrs uzņēmums, savienojot labākās izejvielas, meistaru prasmes un izdomu, ir spējuši mūs pārsteigt, tāpēc aicinām ikvienu nobaudīt ne tikai produktus no godalgoto saraksta, bet veikalu plauktos izvēlēties Latvijā ražotus, kvalitatīvus piena produktus, atbalstot savus piena ražotājus un pārstrādātājus," norāda kooperatīvās sabiedrības "Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība" (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.