čili pipari šķīvis dakša nazis ēst
Foto: Shutterstock
22. septembrī no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartāla tirgu papildinās karsti ass un spraigs notikums – sacensības, kas pulcēs aso ēdienu ekspertus – gan ēdājus, gan audzētājus, kā arī iepazīstinās apmeklētājus ar čili piparu ēšanas kultūru.

Būs sarunas par un ap čili, salsas priekšnesumi, skatītāju konkurss, degustācijas un, protams, drosmīgākie aicināti pārbaudīt izturību čili piparu ēšanas sacensībās, vēsta Kalnciema kvartāla pārstāve Darja Trizna.

Par Latvijā audzētiem čili pipariem parūpēsies "Burka&Ledus", kuru piedāvājumā būs arī visu veidu pašgatavotas piparotas mērces – harisas pasta, čili saldskābā mērce, adžika, marinēti halapenjo un citi labumi. "Lienas medus" cienās ar čili tēju un pierādīs, ka čili, medus un kanēlis ir spēcinoša veselības deva. Par pikanto virtuvi pastāstīs šefpavārs Havjērs Garsia ar meksikāņu restorānu "El Santo X", pie kura varēs nogaršot tako ar mērcēm pēc Havjēra ģimenes receptēm. Savukārt svaigi ceptu maizi un kliņģerpīrāgus ar halapenjo pagatavos Santa Liepa no "Zaļās maizes", bet visu veidu čatnijus aicinās nogaršot "Amberbloom". Ja asie ēdieni neiet pie sirds, tirgū atradīsi arī saldās kūkas, svaigi ceptu maizi, dārzeņus, Latvijas zivis, gaļu un citus dižpārdokļus. Par tematisko ārējo veidolu gādās latviešu zīmols "EcoTexture", kura piedāvājumā atradīsiet pončo latviskos rakstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!