22. septembrī Kalnciema kvartālā norisinājās karsti ass un spraigs notikums – Latvijas čili ēšanas čempionāts "Asā tveice", vienkopus pulcinot aso ēdienu ekspertus, ēdājus un piparu audzētājus, informē pasākuma organizētāji Daumants Vidiņš un Kitija Reitere.
Sacensības notika vairākās kārtās – katrā kārtā dalībniekiem bija jāapēd viens čili pipars no audzētāju "Burka&Ledus" jaunās ražas. Pipari tiek audzēti tepat Latvijā, Valgundē, 10 kilometrus uz ziemeļiem no Jelgavas un šogad raža esot padevusies varen laba - augļi ir sulīgi un asi.
Pirmā kārta sākas ar pašu vājāko piparu pēc Skovila skalas un ar katru nākamo kārtu brīvprātīgajiem drosminiekiem tika pasniegts arvien asāks pipars. Sacensību sākumā katram dalībniekam tika pasniegta piena glāze – ar nosacījumu, ka katrs, kurš iemalko pienu, no sacensībām izstājas, līdz tika noskaidrots uzvarētājs.