Burkāni un ķirbji
"Lai arī abiem dārzeņiem ir atšķirīgs izmērs, tiem ir vairāk kopīga, nekā liekas," stāsta uztura speciāliste. Abas rudens veltes nemaksā daudz, un abām ir līdzīga uzturvērtība, ko nosaka skaistā, rudenīgā oranžā krāsa. Gan burkāni, gan ķirbji ir lielisks karotīnu avots — tā ir viela, kas mūsu organismā pārvēršas par A vitamīnu, un būtisks pamats normālai redzei. Simts gramos burkānu vai ķirbju ir divas līdz trīs karotīnu dienas devas! Būtiski, ka abi dārzeņi nezaudē uzturvērtību pēc termiskās apstrādes, kā arī ir universālas izejvielas virtuvē — no tiem var gatavot gan salātus (te atradīsi receptes lētiem un figūrai draudzīgiem burkānu salātiem), gan pirmos, gan otros ēdienus, gan arī desertus!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit