Foto: DELFI
Gurmāni sajūsmā līksmo, jo 9. februārī oficiāli tiek atklāts "Centrālais Gastro Tirgus" – tas iekārtojies Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā un izsalkumu piedāvā remdēt ar hotdogiem, zupām, kebabiem, pelmeņiem un Āzijas virtuves labumiem. Arī "Tasty" devās lūkot, kāda tad ir jaunā gardēžu vieta Rīgas centrā.

Jāsāk ar to, ka nācām ekskursijā divas dienas pirms oficiālās atklāšanas, bet nošāvām greizi, noticot darba laikam Facebook lapā. Tur solīts, ka visi gaidīti jau no desmitiem rītā, bet nācās rūgti vilties, jo ceļu aizšķērsoja sarkans ķeblis. Uzzinājām, ka līdz 9. februārim Gastro tirgus strādā testa režīmā no pulksten divpadsmitiem, tādēļ pārcēlām vizīti uz nākamo dienu.

Pirms apmeklētāju straumei ļauj ieiet ēstuvju zonā, ziņkārīgie snaiksta kaklus un vēro, kā pavāri griež lašus un dārzeņus un izkārto kūkas. Rosību vēroja arī mierpilni kungi, malkojot alu no lielas plastmasas pudeles. Tirgus šarms nekur nav zudis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!