"Pateicoties jaundibinātajiem tirdzniecības sakariem ar Lietuvu, vēlamies izveidot jaunu tradīciju un arī turpmāk regulāri rīkot Lietuvas lielākā gadatirgus "Kazjukas" mini versiju Āgenskalna tirgū. "Kazjukas" notiek jau vairāk kā 400 gadus un ierasti marta sākumā pulcē vairākus tūkstošus tirgotāju. Baltijas valstu tirgus tradīcijās lietuviešu amatnieki īpaši izceļ izdomu un negaidītu meistarības izpausmi. Keramikas izstrādājumi, reliģisko skulptūriņu atveide, unikāli ir arī tradicionālie, tikai lietuviešiem raksturīgie sauso ziedu darinājumi – verbas. Pārtikas mājražotāji piedāvās ceptus un kūpinātus sierus, auksti kūpinātu gaļu, "saldās eglītes" šakotis un citus cukurotus saldumus," "Braļukas" norises ieskicē tirgus pārstāve.
Tirgū Āgenskalnā būs arī saldas un sāļas, pikantas un maigas "Chalvyte" halvas no saulespuķu sēklām, zemesriekstiem un sezama. Uzņēmums "Pas Bobute" ar 10 gadu pieredzi piedāvās dabīgas tējas tieši no to izcelsmes valstīm. Ar smalku kaula porcelānu iepazīstinās lietuviešu meistare Nijole Kirliene no "ARTimi. Porcelianas", kura pati ar roku apglezno traukus. Koka, mēbeļu un apģērba rūpniecība ir senākās lietuviešu amatniecības nozares, tāpēc arī tirgū būs sapulcējušies amatnieki ar tradicionālām koka karotēm un dēļiem, pītiem groziem, vilnas čībām un tekstila izstrādājumiem. "Lietuviešu tirgotāji bieži vien piedāvā lētākus produktus un ir pieraduši kaulēties, tāpēc iesakām nekautrēties sarunāt atlaides!" iesaka Darja Trizna.