Foto: Publicitātes foto

"Rīgā strauji attīstas "street food" – ielu ēdiena kultūra, taču procesā šķietami aizmirstam par veco, labo mūsu reģiona klasiku, tā vietā sekojot pasaules trendiem un ceļot gaismā burgerus, kebabus, nūdeļu zupas utt. Gribas nedaudz pacīnīties pret biedējoši straujo globalizāciju, piedāvājot savu vīziju par Rīgas kulta ēdieniem," "Tasty" atklāj "Life in Riga" autore Lelde Beņķe.

Iedvesmojoties no tūrisma ceļveža "Lonely Planet" izdevuma "Ultimate Eatlist" (ceļvedis gardēžiem par to, kas noteikti jānogaršo), Lelde Beņķe vietnē "Life in Riga" izveidojusi līdzīgu ceļvedi Rīgas viesiem par to, kurp doties gardēdim, kas vēlas baudīt īstenu Rīgas garšu. Ideāli piemērots tiem, kas nemeklē trakus piedzīvojumus ar balzama šotiem vai "Laimas" šokolādi. Tā vietā – labi trekns komforta ēdiens, lai pilnvērtīgi varētu izbaudīt ēšanas ceļojumu caur Rīgu.

Lai gan uzskaitītie ēdieni nebūt nav tīri latviski, Leldes ieskatā tie ir Rīgai un arī Latvijai kopumā raksturīgi, kas citur pasaulē nav tik viegli atrodami: "Tie ir arī ēdieni, ko ikdienā patērē vietējie iedzīvotāji, ne tikai jaunie hipsteri Kā arī tie nav "šprotes, balzams, jāņu siers" variants, kas pieminēts katrā ceļvedī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!