gulašs, zupa, čili, pusdienas, vakariņas
Foto: Shutterstock
Rīgas ēstuves "Stockpot" organizēto čili izaicinājumu "Stockpot Hero Challenge" droši var dēvēt par tradīciju, jo šis pasākums aprīļa beigās pulcē asu izjūtu cienītājus jau vairāk kā piecus gadus. 2019. gada izaicinājuma ēdiens ir soļanka – ar gaļu vai vegānā, bet asa pēc velna, atklāj ģimenes restorāna saimnieki Ričards un Linda Džonsoni.

Tā kā darīšana ir ar netipisku un pat necilvēcīgu asumu, "sacensība" nenotiek uz apjomu, bet gan uz laiku – vidēja izmēra zupas bļodiņas ugunīgais saturs jāpieveic 20 minūtēs. Tas, kurš to spējis, kļūst par "varoni" un saņem varoņdarbu apstiprinošu "sertifikātu" īpaši dizainēta (dizaina autore ir Elīna Salaka) T-krekla veidā.

"2018. gada izaicinājuma ēdiens bija Taizemes sarkanais karijs. No 128 izaicinājuma dalībniekiem, pievarēt bļodiņu noteiktajā laikā izdevās vien 63 censoņiem," par pasākuma vērā ņemamo asuma pakāpi brīdina izaicinājuma rīkotāji. Viņi iesaka nopietni izvērtēt sava organisma spējas – iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka ne vienam vien dalībniekam nācies steidzīgi meklēt labierīcības, un kāds pat ticis aizvizināts ar neatliekamo medicīnisko palīdzību – tiesa gan, viss beidzies lamīgi. Starp citu, paši "stokpota" darbinieki šajā izaicinājumā nepiedalās. "Neesam jau traki!" smej Ričards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!