Foto: Privātais arhīvs/DELFI
Nav nekāds jaunums, ka modernajā sociālo tīklu laikmetā domubiedrus, ar kuriem patērzēt, atrast ir daudzkārt vieglāk nekā agrāk. Virtuāli pulcējas ne tikai jaunās māmiņas, puķu audzētāju entuziasti vai burātāji. Īsta medījuma recepšu un gatavošanas padomu dārgumu lāde ir "Facebook" izveidotā grupa "Hunting&Cooking Latvija". Tur vienuviet nu jau čalo un viens otru atbalsta ar ieteikumiem un gardu ēdienu foto četrtūkstoš biedru. Tāpēc vairāk par šo specifisko gatavošanas nišu vēlējos uzzināt no pirmavota – medījuma recepšu domubiedru grupas "fātera" Aivara Traidāsa.

Aivars Traidāss pats ir ne tikai kaismīgs mednieks, bet arī mīļuprāt medījumu pats gatavo un dalās gatavošanas procesa niansēs. Viņš pats ir malēnietis, kurš 18 gadu vecumā sācis studēt Latvijas Universitātē un pēc tam palicis Rīgā, kā pats saka, nu jau 40 gadus. Izglītība un darbs ilgus gadus bija saistīts ar informācijas tehnoloģijām, kas vainagojās ar izpilddirektora amatu "IBM" Latvijas filiālē. Pēc 12 gadiem IT jomā viņš savu nodarbošanos mainīja par 180 grādiem un sāka strādāt dzīvības apdrošināšanas nozarē. Nu jau deviņus gadus strādā austriešu kompānijā "Compensa Life", kur ir pārdošanas departamenta vadītājs.

Kā atzīst Aivars, hobiju viņam neesot daudz. Mazliet medī, daudz gatavo ēdienu, jo īpaši medījumu. Izbauda dzīvi lauku mājās Vecpiebalgas novadā, "Dzirnavās", kur saimnieko arī nelielā viesu mājā. Tur bieži ciemos ierodas daudz labu draugu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!