Tuvojas Lieldienas - svētki, kas saistās ar olu meklēšanu, sišanu un ēšanu. Un, kas gan būtu Lieldienas bez šokolādes olām mazajiem kārumniekiem! Bet kā lai zina, kuras no veikalos pieejamām olām ir labākā un nekaitīgākā izvēle? Lai to noskaidrotu, “Tasty” uzdevumā trīs Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentes: Klinta Kārkliņa, Ērika Skārda un Madara Jūgbārde veica īpašu pētījumu, ar kura rezultātiem iepazīstinām mūsu uzticamos lasītājus.
Pētījuma mērķis bija noskaidrot un salīdzināt dažādu veikalos pieejamo šokolādes olu īpašības. “Rimi” un “Maxima “veikalos tika iegādāti sekojoši produkti: “Linnunmunia” (ražots Anglijā), “Kinder Surprise” (ražots Itālijā), “Sorini” (ražots Itālijā), “Laima” (ražots Vācijā pēc SIA “Orkla Confectionery&Snacks” pasūtījuma). Dažādībai tika izvēlētas arī alternatīvas lielo ražotāju šokolādesolām, kuras tika nopirktas beziepakojuma “Ber un sver” veikalā: liofilizētas dzērvenes baltajā šokolādē (ražots Latvijā) un mandeles šokolādē “Tiramisu” (ražots Lietuvā).