kūpinātas desas
Foto: Shutterstock
Tuvojoties Baltā galdauta svētkiem, kad celsim galdā latviskus ēdienus un produktus, nākas aizdomāties, kā šos svētkus svinēs ārzemēs mītošie tautieši, un kādas tad ir tās Latvijas garšas, kuru visvairāk pietrūkst svešumā. "Es piederu pie tiem, kam meža sēņu trūkst visvairāk. Arī kārtīgas rudzu maizes un saldskābās maizītes. No saldumiem vienmēr prasu, lai man atved "Serenādi". Par lauku labumiem sapņoju – par visu, kas svaigs un pašu audzēts," atklāj feisbuka domubiedru grupas "Latvieši UK gatavo" dalībniece Inga Logina.

Sadarbībā ar grupu "Latvieši UK gatavo" izveidojām aptauju, lai uzzinātu, kādas tad ir Latvijas īpašās garšas un produkti, ar kuriem nenošausi greizi, vedot pāri robežai kā ciema kukuli vai ceļot galdā, uzņemot ārzemju viesus.

Maize un piena produkti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!