Foto: Privātais ahīvs
Medus kūka, gaļas ruletītes, speķa pīrādziņi, magoņmaizītes – Līga Druka-Smalkā ik pa laikam dažādās ēst gatavotāju domubiedru grupās mēdz dalīties ar saviem gardumiem, kas tradicionāli atbilst Latvijas virtuves garšai. Tā kā ziņkāre nelika mierā, šīs nedēļas "Virtuves sarunās" par to, kas Līgu iedvesmo gatavot un ko interesantu viņa novērojusi, ceļojot un baudot dažādu valstu vietējās garšas.

Pati Līga dzimusi Intā, Komi Republikā, kur viņas ģimene atradās izsūtījumā. Kad atgriezusies Latvijā, būdama pavisam maza, bērnību un jaunību aizvadījusi Vecumniekos un Mārupē. Dzīvojusi arī Aizkrauklē, bet nu jau deviņus gadus par savām mājām sauc Lielbritāniju, kur dzīvo kopā ar vīru skaistajā Velsas galvaspilsētā Kārdifā. Kā pati saka – skaistā vietā pie ūdeņiem, kas tagad viņiem ir laimīgā miera osta. Viņas aktīvās darba gaitas gan uz laiku ir apstājušās, taču iepriekš sieviete strādājusi par šefpavāri. Tāpēc gatavošana it nemaz nav sveša un joprojām ir daļiņa no viņas.

Līgas galvenais hobijs ir ēst gatavošana – viņa ir atvērta visam jaunajam un labprāt savā virtuvē eksperimentē ar garšām. Tagad, kad ir vairāk brīvā laika, viņa kopā ar vīru daudz ceļo, iepazīstot citas zemes, to kultūru un baudot vietējo ēdienu. Sev un kaimiņiem par prieku Līga iekopj arī skaistas puķu dobes, kā arī audzē krāšņumaugus podos un kastēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!