instagram.com/laine.rudolfa /DELFI kolāža
Ik reizi, kad redzu, ka Laine savā sociālo tīklu kontā padalās ar kādu recepti, vienmēr nodomāju, ka es arī tā gribētu mācēt – ar vieglu roku eksperimentēt ar vegāniskiem ēdieniem. Laine ne tikai vienkārši atrāda receptes bildēs, bet arī skaidro un iedvesmo citus, motivējot pamēģināt augu valsts uzturu arī tiem, kas nekad neuzdrošinātos, jo tas nebūt nav sarežģīti. Izrādās, ka vegāna var būt arī grūbu minestrones zupa, garšīgas kūciņas uz kociņiem jeb keikpopi un daudz kas cits, ko ikdienā esam ieraduši gatavot no dzīvnieku valsts produktiem.

Laine ir dzimusi un augusi siguldiete, taču pašlaik dzīve viņu aizvedusi līdz galvaspilsētai. Viņa ir Rīgā iecienītā veselīgās ēšanas restorānu "The Beginnings" mārketinga vadītāja. Laines hobijs ar darbu iet roku rokā – viņa veido arī savu recepšu blogu "The Thriving Vegan", kas dienasgaismu ieraudzīja pirms trim gadiem. Kā pati atzīst, tas arī ir viņas lielākais hobijs – radīt garšīgas un veselīgas augu valsts receptes un lauzt stereotipus, ka vegāns uzturs ir garlaicīgs vai sarežģīts. Turklāt ik pa laikam ir iespēja no Laines smelties zināšanas arī viņas vadītās meistarklasēs.

Stāstu sērijā "Virtuves sarunas" "Tasty" sarunājas ar cilvēkiem, kas ar virtuves un ēdiena gatavošanas mākslu ir uz "tu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!