Foto: Publicitātes foto
13. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tradicionāli pulcēs labākās lauku toršu cepējas no malu malām. "Konkursā "Dansukker" labākā lauku torte 2019" pieteikt savu dalību var ikviens, kas prot cept īstas lauku tortes. Vienalga, vai esi profesionālis vai cep kūkas savam un draugu priekam," aicina Amatas novada pašvaldības pārstāve Dace Rubene.

Konkursa mērķis ir popularizēt lauku toršu cepšanas prasmes, veicināt to tālāknodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi toršu gatavošanā. Ņemot vērā, ka konkurss notiks "Zaubes savvaļas kulinārā festivāla" ietvaros, kā viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem toršu pagatavošanā ir izmantotie dabīgi produkti – lauku olas, lauku piena produkti, sezonas dabas veltes.

"Šī gada toršu konkursa tēma ir mežs. Ņemot vērā konkursa iepriekšējos gados redzēto, šogad gaidāmas atkal nebijušas idejas. Pilnīga vaļa tavai fantāzijai, kā iestrādāt tortē meža ideju. Pieteikt savu dalību konkursā aicināts jebkurš, arī tie, kam toršu cepšana ir tikai aizraušanās. Ja toršu cepšana ir tavs sirdsstāsts, tad šis ir īstais laiks ar to pacienāt visus kārumniekus, kuri šogad apmeklēs Zaubes savvaļas kulināro festivālu," informē Rubene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!