burgers sieviete ielu ēdiens
Foto: Shutterstock
Ielu ēdiens jeb “street food”, kas pašlaik turpina savu uzvaras gājienu pasaulē, arī Latvijā kļuvis arvien populārāks, un gada siltajos mēnešos ir nobaudāms daudzās vietās: pie tirdzniecības centriem, kvartālos, pagalmos Rīgā un ārpus tās. Par tendencēm un aktualitātēm “street food” kustībā aicinām pastāstīt biedrības "Street Food Latvia" idejas autoru Krišu Zupiņu, uzklausot arī restorānu kritiķa "Ēstmīļa", šefpavāra Ingmara Ladiga un Latvijas garšu pazinēja Ritvara Toma Logina viedokli par šo trendu.

Krišs Zupiņš: 'street food' Latvijā vēl ir tikai savā attīstības sākumā

Krišs Zupiņš ēdināšanas jomā darbojos jau ilgāku laiku, bet pirms diviem gadiem ar domubiedriem nonācis pie secinājuma, ka Latvijā nav organizācijas, kas apvienotu “street food” kultūru un tās izpausmes zem viena jumta. "Pirms pāris gadiem nebija neviena, kas plānotu kopīgus pasākumus un, tā teikt, būtu lietas kursā par notiekošo, kā arī rūpētos par šīs nišas ēdinātājiem. Bijām paceļojuši, ieguvuši zināmu pieredzi ārpus Latvijas, ļoti vēlējāmies īstenot kaut ko vērienīgu arī uz vietas Latvijā. Saslēdzās pāris veiksmīgi testa pasākumi un dzima ideja par biedrības “Street Food Latvia” dibināšanu," atklāj Zupiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!