Konkursa mērķis ir popularizēt lauku toršu cepšanas prasmes, veicināt to tālāknodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi gatavošanā. Viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem bija izmantotie dabīgi produkti – lauku olas, lauku piena produkti, sezonas dabas veltes. Šī gada toršu konkursa tēma bija mežs.
Dalībnieces ļāvās fantāzijai un pārsteidza ar radošām idejām. Sacensību par labākās lauku tortes titulu vadīja restorāna "Jonathan Restaurant" šefpavāre, toršu meistare Ina Poliščenko. Ina pirms konkursa norises stāstīja, ka no konkursa sagaida katras kūkas cepējas individuālo rokrakstu, drosmi garšās, krāsās un izpildījumā un sniedza padomu – paveikt visu, kā ieplānots, nešaubīties par sevi un pēdējā brīdi neveikt eksperimentus, jo konkursos strādā pārbaudītas vērtības.