Sēņu pazinēja Latvijas Dabas muzeja Botānikas nodaļas vadītāja mikoloģe Inita Dāniele sarunā ar "Tasty" pagājušā nedēļā atklāja gan labākās vietas sēņošanai, gan dažus ieteikumus sevis pasargāšanai. Jautāta, vai ir iespējams pilnīgi droši atpazīt indīgās sēnes pēc kādām noteiktām pazīmēm, kas vieno tās visas, viņa atbildēja: "Tās ir pilnīgas muļķības – nav tādu paņēmienu un kopīgu pazīmju, kā atšķirt ēdamu sēni no indīgas. Katrai sēnei ir savas pazīmes. Tas, ko var iemācīties, ir saskatīt katrai sēnei raksturīgās pazīmes un atšķirt, piemēram, mušmiri no atmatenes vai neēdamo žults beku no baravikas."
Ja cilvēks vēlas atpazīt kādu noteiktu sēni, speciāliste iesaka apmeklēt vietni senes.lv. "Bet tā īsti nebūs īstā vieta, kur skaidrot, vai atrastā sēne ir ēdama," viņa piebilst. Speciāliste aicina nejokot par to, ka ir sēnes, ko var ēst tikai reizi mūžā, jo nekāda patīkama mielošanās ar vēlāku mierīgu aizmigšanu tā noteikti nav. Saindēšanās ar sēnēm var nozīmēt milzu mokas pie pilnas apziņas.