Foto: DELFI

No kārtīgas izēšanās bail mums nav, ne velti Ziemassvētkos uz galda jāceļ divpadsmit dažādi ēdieni, bet jau vasarā, domājot par ziemu, pieliekamā plaukti tiek pielādēti ar salātiem, kompotiem un marinējumiem. Tikpat liela ēdelība mani pārņēma arī "Jaunajā Teikā", kur piecu pasākumu sērijā dažādi ēdinātāji sacenšas, kurš tad gatavo labāko Rīgas ielu ēdienu. Tā nu 22. augusta pusdienlaikā "Tasty" uzdevumā ar draudzeni devāmies nogaršot, kādi konkursa ēdieni sarūpēti.

"Rīga nav tikai Vecrīga un štovēti kāposti, cilvēkus interesē kvalitatīva dzīves baudīšana, dzīvesstils ir mainījies, tādēļ šie pasākumi tiek rīkoti kā pagalma ballītes ar koncertiem un aktivitātēm bērniem," stāsta "Jaunās Teikas" pārstāve Līga Ansone. "Tur ir indiešu ēdiens, tur grieķu, tur itāļu picas, bet kas tad ir Rīgas garša? To mēs nezinām, tādēļ arī rīkojam šo konkursu. Noteikumi ir vienkārši – ēdienam jābūt ērti apēdamam un cena nedrīkst pārsniegt piecus eiro," skaidro Līga. No katra pasākuma, balstoties uz cilvēku balsojumu, divi ēdinātāji tiek izvirzīti finālam, kas notiks 12. septembrī un uzvarētājs saņems lidojumu uz Itāliju un vakariņas restorānā "Osteria Francescana", kas 2018. gadā atzīts par labāko visā pasaulē.

Ceturtajā pasākumā konkursa ēdienus gatavoja septiņas ēstuves – "Balts", "Kadagi", "Singh's", "RamenRiga", "Loco Burros", "Vīnkalni" un "Grīkstrīta". Viena lieta ir redzēt, cita nogaršot, tā nu devos pusdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!