Rīgas restorānu nedēļa ir domāta ne vien izsmalcinātiem gardēžiem, bet ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim. Šefpavāri, turpinot tradīcijas, ēdienkartēs iekļāvuši rudens veltes, kas īpaši akcentēs rudens sezonas bagātību un krāsas. Restorānu nedēļā piedalās vairāki desmiti labāko pilsētas restorānu ar īpaši izstrādātu ēdienkarti, kuras pamatā vismaz pusei jābūt Latvijā audzētiem vai ražotiem produktiem. Tāpat ir padomāts par apmeklētājiem ar konkrētu produktu ierobežojumiem.
Šefpavāri priecēs ar tādiem ēdieniem kā kūpināts baklažāns ar pelēko zirņu humusu, cidonijām un sēņu buljona mērci, uz oglēm cepts asaris ar kaņepju sviestu, pasniedz ar marinētu rudens sakņu salātiem, kūpināta sama fileja, cidoniju biezenis, marinētas cidonijas, diļļu emulsija, ogu marmelādes ar lazdu riekstu biskvītu un skuju saldējumu u.c.