Lielbritānijā dzimušais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš nesen ar vērienu nosvinēja savu septiņdesmito dzimšanas dienu, popularitāti iemantoja jau deviņdesmitajos gados, kad kļuva par restorāna "Vincents" šefpavāru un kulinārijas šovu vadītāju. Oktobra izskaņā viņš tiešraidē viesojās "Delfi TV ar Jāni Domburu", komentējot latviešu nacionālās virtuves īpatnības, savu pirmo Latvijā izdoto pavārgrāmatu un atgādinot savu laimes formulu drūmām dienām.
1997. gadā izdevniecībā "Jumava" tika izdota pavārgrāmata "Mielasts ar Mārtiņu". Rītiņš skaidro, ka grāmatā iekļautās receptes sastādītas, ņemot vērā tanī laikā Latvijā pieejamo produktu klāstu – tā kā veikalu plauktos nu ir parādījušies jauni produkti, tad šodien grāmata izskatītos pavisam citādāk. Pārlapojot 22 gadus vecā izdevuma lapas, Rītiņš komentē, kādas korekcijas ieviestu receptēs: "Es to foreli tik smagi nesagatavotu. Tur ir par daudz sviesta, pārāk daudz mandeles tur iekšā." Šefpavārs atceras ka pavārgrāmatā atrodamais lasis ar šampanieti savulaik bijis "Vincenta" pirmajā ēdienkartē, un atklāj, kādus miltus izmanto, gatavojot "fish and chips" panējumu.