Jolo virtuve - 180
Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 16. februāri no pulksten 12 līdz 20 Tallinas ielas kvartāla angārā notiks “AUGam” ēdiena svētku ziemas sesija. Vairāk kā 20 ēdinātāji un tirgotāji piedāvās dažāda veida produktus un maltītes – gan dažāda stila siltos ēdienus, gan kūkas un citus saldumus, kā arī ātrās uzkodas – tas viss bez dzīvnieku izcelsmes produktiem, informē biedrības "AUGam" sabiedrisko attiecību koordinatore Ieva Immure. Svētki norisināsies visas dienas garumā, un ieeja tajos būs bez maksas.

Pasākums ir piemērots gan ģimenēm ar bērniem, gan mājdzīvnieku saimniekiem. Lielākā daļa ēdinātāju un tirgotāju būs apkurinātās iekštelpās, tāpēc apmeklētāji var nesatraukties par potenciāli nepatīkamiem laikapstākļiem. Domājot par vidi, vairāki ēdinātāji piedāvās atlaides tiem apmeklētājiem, kuri nāks ar saviem daudzkārt izmantojamajiem traukiem.

Dalībnieku vidū būs “Bao Bun”, kas 2019. gadā atgriezās no “European Street Food Awards” fināla Zviedrijā ar sudraba medaļu kategorijā “labākā veģetārā maltīte”. Apmeklētājus iepriecinās arī tādi ēdinātāji kā pirmais vegāniska ēdiena treilera restorāns Latvijā “Vegstop”, kas pasniegs burgerus, kafejnīca “MiiT”, kas gatavos speciālu kafiju un vegānisku ielu ēdienu, uzņēmums “Glutenfrī”, kas, rūpējoties par cilvēkiem ar glutēna nepanesamību, pasniegs bezglutēna konditorejas izstrādājumus, kā arī modes mākslinieces Šeilas svaigēšanas restorāns “Nirvana Raw”. Visas dienas garumā šie un uzņēmumi “Nata Cafe”, “Gardā pupa”, “Terapija”, “Karfeļu banda”, konditorejas “Putni”, “Mierā” un “GustameChurros”, apmeklētājus priecēs ar ēdienu, kas nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!