Jolo virtuve - 180
Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 16. februāri no pulksten 12 līdz 20 Tallinas ielas kvartāla angārā notiks “AUGam” ēdiena svētku ziemas sesija. Vairāk kā 20 ēdinātāji un tirgotāji piedāvās dažāda veida produktus un maltītes – gan dažāda stila siltos ēdienus, gan kūkas un citus saldumus, kā arī ātrās uzkodas – tas viss bez dzīvnieku izcelsmes produktiem, informē biedrības "AUGam" sabiedrisko attiecību koordinatore Ieva Immure. Svētki norisināsies visas dienas garumā, un ieeja tajos būs bez maksas.

Pasākums ir piemērots gan ģimenēm ar bērniem, gan mājdzīvnieku saimniekiem. Lielākā daļa ēdinātāju un tirgotāju būs apkurinātās iekštelpās, tāpēc apmeklētāji var nesatraukties par potenciāli nepatīkamiem laikapstākļiem. Domājot par vidi, vairāki ēdinātāji piedāvās atlaides tiem apmeklētājiem, kuri nāks ar saviem daudzkārt izmantojamajiem traukiem.

Dalībnieku vidū būs “Bao Bun”, kas 2019. gadā atgriezās no “European Street Food Awards” fināla Zviedrijā ar sudraba medaļu kategorijā “labākā veģetārā maltīte”. Apmeklētājus iepriecinās arī tādi ēdinātāji kā pirmais vegāniska ēdiena treilera restorāns Latvijā “Vegstop”, kas pasniegs burgerus, kafejnīca “MiiT”, kas gatavos speciālu kafiju un vegānisku ielu ēdienu, uzņēmums “Glutenfrī”, kas, rūpējoties par cilvēkiem ar glutēna nepanesamību, pasniegs bezglutēna konditorejas izstrādājumus, kā arī modes mākslinieces Šeilas svaigēšanas restorāns “Nirvana Raw”. Visas dienas garumā šie un uzņēmumi “Nata Cafe”, “Gardā pupa”, “Terapija”, “Karfeļu banda”, konditorejas “Putni”, “Mierā” un “GustameChurros”, apmeklētājus priecēs ar ēdienu, kas nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt ar ēdiena tirdzniecību nodarbosies “Zaļā maize”, “Kale Latvia”, “Pesto.lv”, “Furious Foods”, veģetārās uztura skolas vadītājas Ditas Lases vadītais uzņēmums “Gardais”, kā arī īpaši viesi no Lietuvas – “Vegar”, kuri tirgos dažādu pildījumu pīrāgus, un “Amala”, kas ražo vegāniskas desas un cīsiņus. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt ekskluzīvu kamambēra siera vegānisko variantu “LifeTree Cheese” izpildījumā. Tie, kuri nebaidās no aukstuma, varēs nogaršot dželato saldējumu siltā vafelē no “Bliss Gelato”.

“Šie ir jau trešie ēdiena svētki šādā konceptā. Apmeklētāju interese gan iepriekšējos pasākumos, gan sociālajos tīklos liecina par augu valsts produktu un maltīšu popularitāti. Esam novārojuši, ka šos svētkus visvairāk apmeklē tieši visēdāji, kuri vēlas izmēģināt jaunas garšas un receptes. Aicinām cilvēkus biežāk izmēģināt 100 % augu valsts maltītes savā nedēļas ēdienkartē,” skaidro Marta Turkopule, viena no pasākuma organizētājām. “Kā liecina lielveikalu veiktās aptaujas, augu valsts ēdiena popularitāte katru gadu pieaug, un ēdiena svētki “AUGam” ir lieliska iespēja iepazīt daudzveidīgo augu valsts virtuvi vienuviet,” atgādina Marta.

Līdz šim notikuši jau divi šāda koncepta pasākumi. Gan pirmo, gan otro pasākumu apmeklēja ap 2000 cilvēku. "AUGam" svētku pavasara sesija notiks 24. maijā.

Pasākumu rīko biedrība "AUGam", kuras mērķis ir veicināt augu valsts uztura pieejamību un ilgtspēju, sadarbībā ar “Street Food Latvia” un organizāciju “Free Riga”. Plašāka informācija par svētkiem un dalībniekiem ir pieejama pasākuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!