LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava atzīmē: "Latvijā varam lepoties ar izcilu produktu kvalitāti un talantīgiem pavāriem. Lielisku maltīti sola ne tikai galvaspilsētas šefpavāri, bet arī restorāni daudzviet citur Latvijā, kuru piedāvājums no gada uz gadu kļūst arvien daudzveidīgāks un mūsdienīgāks. Šajā ceļvedī ir izcelti tie cilvēki, kas veicina restorānu kultūras attīstību, ceļ godā mūsu zemē audzētos produktus un rūpējas par viesu labsajūtu. Ceļvedī iekļautie restorāni var kalpot kā lieliskas pieturvietas vai pat īpaši galamērķi, apceļojot Latviju."
RTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis: "Projekta autori Rīgas un Latvijas restorānus iepazina trīs nedēļas, no tām Rīgā pavadot 10 dienas, kuru laikā tika apmeklēti un iepazīti 27 no 70 projekta restorāniem. Darbs bija grūts un atbildīgs, jo ar katru gadu Latvijas gastronomijas piedāvājums attīstās un kļūst arvien konkurētspējīgāks pasaules kontekstā. RTAB veiktie aprēķini liecina, ka pērn tā rīkotos gastronomijas pasākumus apmeklējuši 16 tūkstošu ārvalstu viesu, un ceram, ka šis ceļvedis 2020.gadā palīdzēs šo skaitu palielināt. Vizīšu laikā īpaši tika novērtētas mūsdienu Latvijas virtuves tendences, ēdiena pasniegšanas veids un jauno šefpavāru sniegums."