Foto: Privātais arhīvs

"Sākumskolas ēdnīcā brūno ķīseli jokodamies dēvējām par "šokolādes puņķiem". Viens no maniem mīļākajiem gardumiem. Kurš gan šo neatceras, vai ne?" savā "Instagram" kontā iemīļotu bērnības recepti atklāj Justīne Rūda.

4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mlpiens2 ĒKkartupeļu ciete2 ĒKkakao2 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Katliņā ielej pienu, sāk vārīt.

2

Krūzītē ielej no pakas nedaudz piena un pievieno kakao, izmaisa, līdz tas izšķīst, pielej klāt pienam katliņā un pievieno cukuru, visu uzvāra.

3

Atkal krūzītē ielej nedaudz piena no pakas, izšķīdina kartupeļu cieti, pievieno katliņa saturam, kad tas uzvārījies. Iemaisa un ļauj uzmest burbuli, ņem nost un pārlej citā traukā. Ļauj atdzist. Pasniedz ar pienu vai ar ko vien sirds kāro.

4

Ķīselis sabiezēs, kad sāks atdzist. Bet ja ir vēlme pēc krietni biezāka, sākumā pievieno vairāk kartupeļu cietes.

Lai garda bērnības garša!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!