Kafejnīca "Bērzi" nonāca "Tasty" redzeslokā 2018. gada oktobrī, kad sociālos tīklus saviļņoja ziņa par milzu karbonādes izaicinājumu. Ne vienu vien drosminieku vilināja fakts, ka, pieveicot teju trīs kilogramus "svarīgo" porciju 30 minūtēs, par to nebūs jāmaksā. Cik tad varoņi pa šo laiku tikuši galā gigantisko karbonādi un kā paši "Bērzi" tiek galā ar krīzes izaicinājumu?
Kā vēstījām iepriekš, Straupes pagasta "Bērzu" īpašniekiem, pārņemot kafejnīcas vadības grožus savās rokās, nācies cīnīties ar iepriekšējo saimnieku atstāto "mantojumu" – ne pārāk labo slavu. Karbonādes izaicinājums izrādījās lieliska ideja, kā piesaistīt viesus, iegūt atpazīstamību un klientu uzticību. Sākotnēji "izaicinājums" tika piedāvāts kā dienas īpašā karbonāde, bet tad pavāram radās ideja par akciju "pieveic un nemaksā", un tautas reakcija bija zibenīga.
Un, kā nu ne, jo piedāvājums ir ļoti kārdinošs. Komplektā ietilpst puskilograms gaļas, kas ir pagatavota pēc klasiskās karbonādes receptes, apviļājot miltos un olā, aptuveni divi līdz trīs tomāti, 200 līdz 300 grami siera, pāris kilogrami kartupeļu un trīs veidu salāti ar zaļumu vai kādu citu mērci.