ēdiens gatavot
Foto: Shutterstock

Lai noskaidrotu, vai un kādus vietējos produktus izmanto reģionu ēdināšanas iestādēs, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotais pasākums "Novada Garša" izsludina akciju reģionu šefpavāriem un arī godu saimniecēm – "Ceļam galdā vietējo!". "Akcijā, kas no 13. jūlija līdz 2. oktobrim norisināsies "Novada Garša" oficiālajā feisbuka vietnē, var piedalīties jebkurš pavārs vai saimniece no ēdināšanas uzņēmuma, kas ikdienā piedāvā ēdināšanas pakalpojumus. Kopumā akcijā varēs piedalīties 16 dalībnieki – četri no katra Latvijas novada," informē LLKC Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja Dace Langiša.

Svetlana Riškova, Latvijas Pavāru kluba prezidente: "Ar šo akciju vēlamies iedrošināt Latvijas zemniekus piedāvāt ēdinātājiem savu produkciju, uzlabot tās kvalitāti, jo līdz šim valstī zināmie šefpavāri vietējās izejvielas izmantoja salīdzinoši reti. Šis tiešām ir labākais laiks, lai atbalstītu vietējos uzņēmējus, savedot kopā pavārus un zemniekus. Tādēļ aicinu ikvienu pavāru piedalīties šajā akcijā un sadarboties ar Latvijas zemniekiem."

Uzdevums pavāriem – izveidot savu ēdiena recepti, kurā izmantoti vismaz 75 procenti Latvijas pārtikas produktu un ēdiena pamatsastāvdaļa iegādāta pie kāda no katalogā www.novadagarsa.lv esošajiem ražotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!