"Rudens Rīgas restorānu nedēļa tiek veidota arī tiem, kuri ir sava gastronomijas ceļojuma sākumā," stāsta Blaua. Paši restorāni, šķiet, ir notikuma gaidās. "Cilvēki varēs iegūt pieredzi par ēdienu kārtās. Ikdienā ļoti daudzi izvēlas ēst tikai starteri, desertu vai pamatēdienu, un restorānu nedēļa ir veids, kā pamēģināt ēst vairāk un nebaidīties pasūtīt neierastus un netradicionālus ēdienus," stāsta "Annas dārzs" šefpavāre Lauma Višņevska.
Gatavojoties restorānu nedēļai, valda eksperimentējoša noskaņa. Piemēram, "Annas dārzā" varēs nobaudīt pašceptas maizes jaunāko eksperimentu – burkānmaizi, kas gatavota, izmantojot tīru burkānu sulu. Savukārt, kā "Tasty" pastāstīja "B Bārs restorānā": "Mūsu bārmenis Agris Saliņš brūvē pašmāju cidoniju liķieri, kas pārsteigs ar sezonalitātes un izteiksmīgās garšas apvienojumu". Restorāna pārstāvji uzskata, ka šis ir svarīgs notikums restorāniem un bāriem, īpaši tiem, kas atrodas Vecrīgā: "Šobrīd kā nekad svarīgi veicināt restorānu tēlu apmeklētāju acīs."