brokastis gultā, brīvdienu brokastis
Foto: Shutterstock

Mūsu ģimenē mēģinām izstrādāt brokastu ēšanas rituālu. Vismaz – ja ne rituālu, tad tradīciju gan. Ne tik daudz ēšanas dēļ, kā – kopā būšanas. Pēc rīta cēliena katrs varam tiekties pēc saviem darbiem, bet gribas, lai vismaz kopīga brokastošana ir kā skaistas dienas iesākšanās.

"Tasty" aprunājās ar sabiebrībā iemīļotām personībām, un tomēr katrai no viņām brokastošanas stāsts ir citāds.

Samanta Tīna: "Pārāk daudz laika tērējam ēšanai!"

"Vairāk par brokastīm spēju novērtēt un izbaudīt vakariņas. Brokastis ēdu tāpēc, lai pamodinātu organismu pirms treniņa astoņos no rīta, un manas brokastis katru dienu ir vienādas," stāsta mūziķe Samanta Tīna, kura ik dienu iekustina organismu ar glāzi ūdens un banānu ar zemesriekstu sviestu. "Šādas brokastis iesaku dāmām, kas vēlas skaisti izskatīties. Tajās ir maz kaloriju, un tās rada sāta sajūtu". Ideju par banānu ar zemesriekstu sviestu Samanta guvusi, viesojoties Amerikā, kur gatavoti smūtiji ar banānu, zemesriekstu sviestu, mandeļu pienu un auzu pārslām. "Un tad es atklāju, ka banāns ar zemesriekstu sviestu tāpat labi garšo," smaida Samanta, uzsverot, ka galvenais, lai zemesriekstu sviestam nav pievienotas e-vielas un sāls: "Lai ir tīrs zemesriekstu sviests!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!