Klāti galdi vai piedzīvojuma sajūta?
"Cienastiņa atnešana uz darbu ir skaista un jauka tradīcija. Varētu pat teikt – izmirstoša drīzāk, nekā esoša. Darām to retāk nekā pirms gadiem divdesmit. Bet kolēģu pacienāšana – tas ir forši. Bet forši tajā gadījumā, ja jubilārs atnes uz darbu ko paša gatavotu. Tad kolēģiem rodas interese, kāds aizņemas recepti vai diskutē par konkrēto ēdienu. Ja ir laiks un iespēja, tad pašu gatavots cienasts – tas ir apsveicami," stāsta sabiedrībā iemīļotā svētku radītāja Gundega Skudriņa.
Pirms gadiem divdesmit, kad vēl strādājusi Latvijas Neatkarīgajā televīzijā, viņa nesusi kolēģiem rūpīgi pārdomātus cienastiņus. "Es, kā cilvēks no mazpilsētas, jubilejā braucu uz darbu ar cienastiem un klāju galdus, un citi kolēģi brīnījās. Bet es tā biju radusi, mūsu pusē tā darīja," stāsta Gundega. "Šobrīd es arī tā darītu, bet tagad, kad darbs lielā mērā notiek attālināti, cienastu nešanu uz darbavietu esmu nomainījusi pret piedzīvojuma sajūtas radīšanu kopā ar kolēģiem un kopā būšanu kādā izbraucienā ārpus darba."