Izsalkuma remdēšanas sistēma ir ārkārtīgi vienkārša. Apmeklētājs paņem paplāti un bļodiņu, tad bīdās gar katliem un krāmē ceptus vai vārītus pelmeņus, adžiku, rasolu, zaļumus un krējumu. Kasiere piepildīto trauku liek uz svariem, un tur arī taps skaidrs, cik jāmaksā, jo šajā bistro 100 grami ēdamā maksā 1,20 eiro. Pie kases ir arī sulas, kefīrs, bet manā atmiņā iegravētā "Moskovskaya" šņabja vietā tagad ir medus destilāts "Rižskij Samogon". Var pat redzēt, kur uz grīdas flīzēs gar leti iešļūkta līnija, jo 22 gadu laikā mainīti tikai nodilušie ādas krēsli.
Ēstuves dizainu veidojis arhitekts Jurijs Gluhovskis austriešu mākslinieka Hundertvasera stilā, kura pseidonīms tulkojumā nozīmē "tūkstoš ūdeņi". Tādēļ tālajā 1998. gadā, kad ēstuve atklāta, interjera autori lēmuši, ka peldošās, maigās līnijas labi saskanēs ar pelmeņu būtību.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv