Maize
Foto: Shutterstock
No vienas puses, maize ir tik ikdienišķs produkts, ka paņemam no veikalu plaukta, īsti pat nepievēršot uzmanību, galvenais, lai ir uz kā uzlikt sieru, desu vai biezpienu. No otras puses – ja nebūtu maizes, vai mēs varētu paēst?

Iztikt bez veikala produkcijas

“Domāju, ka latvietis un maize ir stiprais komplekts. Latvietis var izdzīvot ar savu maizīti! Pirms pāris gadiem sāku cept savu saldskābo maizīti ar sēkliņām, jo gribēju pamēģināt izdzīvot ar to, kas pašiem saimniecībā pieejams. Dzīvojam laukos un likās interesanti paeksperimentēt – vai mēs varētu ikdienā iztikt bez veikala produkcijas. Tad izdomāju pamēģināt cept maizīti. Bērniem ļoti garšoja mana saldskābmaizīte, un vairāk neko citu es nemaz neesmu mēģinājusi," stāsta kafejnīcas “Grāmatnīca” saimniece Inese Urka, kas sestdienās un svētdienās savai ģimenei cep maizīti. “Mums pašiem mājās bija izaudzēti rudzi, vīrs tos samala, kviešus gan nācās nopirkt veikalā. Un tad es cepu, un maizītei ir pavisam cita garša," stāsta Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!