Ar kečupu apēdam pat kartonu?
"Tā jau arī ir! Ražotāji veido to tādu, lai kečups būtu garšīgs. Kečupā nav daudz tauku, bet ir daudz cukura. Un cukurs padara to ļoti garšīgu. Bet ražotāji, lai nebūtu tik izteikti jūtama saldā garša, pievieno vēl etiķi un dažāda veida garšvielas. Tādējādi saldā garša izlīdzinās. Ražotāji tik prasmīgi māk salikt visas garšas kopā, lai kečups labi garšotu," stāsta "Willow Med" uztura speciāliste Annija Albertiņa. Tas attiecas uz lielāko daļu rūpnieciski ražotu produktu – tajos ir daudz cukura. Marķējumā pat var būt rakstīts, ka produktam ir zems tauku saturs, bet diemžēl cukura – ļoti daudz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit