čipsi
Foto: Shutterstock
Kas ir kartupeļu čipsu maģija, kad gribas uzkraukšķināt kārtējo čipsu paku un tik grūti apstāties? Kā var noderīgais kartupelis čipsos pēkšņi kļūt tik neveselīgs?

"Nevar cilvēkiem visu dzīvē aizliegt, mums jābauda dzīve, un nekas slikts nenotiks, ja retu reizi panašķosimies ar čipsiem, piemēram, svētkos vai ballītē, kur cilvēks fiziski izkustas – dejo vai sporto, bet čipsu graušanai nevajadzētu būt kā ikdienas paradumam," stāsta sertificēta uztura speciāliste Kristīne Klaramunta-Antila. "Čipsu unikālo garšu rada tauki un sāls, un tie abi čipsos ir ļoti lielā daudzumā. Paši čipsi ir kraukšķīgi, tas cilvēkiem patīk un sagādā baudu, un vēl īpašo garšu rada pievienotās garšvielas. Čipsiem pievieno arī garšas pastiprinātāju mononātrija glutamātu, kas ir tā saucamā ķīniešu restorānu garšviela. Tā rada saldskābo garšu, kas cilvēkiem ļoti patīk. Tāpēc gribas šo ēdienu vēl un vēl."

Čipsi – viennozīmīgi slikti?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!