Mērces
Foto: Shutterstock
Gatavojot mērces, pavārs Mārtiņš Sirmais iesaka vadīties tikai un vienīgi pēc pavārgrāmatām. "Mērces ir augstākā meistarība, jo zivi vai gaļu uzcept ir diezgan vienkārši, bet uztaisīt mērci ar pareizu garšu un konsistenci – tas ar pirmo reizi var arī neizdoties. Pagatavot mērci – tā ir viena no sarežģītākajām lietām, kur vajag mācīties no klasikas."

Labākās ir klasiskās mērces

Klasiski mērces iedalās pēc bāzes, uz kādas tās gatavotas – ir buljona mērces, eļļas mērces, sviesta mērces, miltu mērces, tomātu mērces, olu mērces. "Klasiskās mērces ir visa pamatā, un pēc tam radušās to modernās vai paviršās pakaļdarināšanas metodes, lai padarītu tās ātrāk pagatavojamas. Bet klasiskās tehnoloģijas vienmēr ir labākās. Kaut arī tās ir laikietilpīgākas, tomēr vienmēr arī garšīgākas," uzskata pavārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!