viruves plaukti
Foto: Shutterstock
Gada nogalē nereti vēlamies pārskatīt virtuves plauktus, vispirms jau konstatējot, kas tur vispār atrodas. Jo bieži esam sapirkuši par daudz – mērcītes, eļļiņas, esences, garšvielas, graudus, kurus vienreiz tik pagaršojam, bet tad noliekam malā un aizmirstam. Pēc tam tas viss krājas mūsu virtuvē.

Pārsteigums paciņā

"Vispirms iesaku izskatīt miltu produktus, putraimus, jo tajos ātri savairojas pārtikas kodes. Dažreiz nevar saprast, vai tās atnestas jau no veikala, vai savairojas virtuvē. Tās ir kā mazi kunkulīši, kas redzami uz caurspīdīgo paciņu malām," stāsta sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore. "Man pašai bija gadījums, kad pārtikas kodes bija iemetušās čia sēklās. Un tad jau mēs to paciņu vairs nelietojam, bet metam ārā. Rezultātā tā ir izmesta pārtika. Tāpēc es, kad nopērku, uzreiz pārberu burkās. Mēs mājās lietojam stikla traukus ar hermētiskiem vākiem, bet, ja ir mazi bērni, tad jābūt uzmanīgiem ar stiklu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!